Data e postimit: 2020-10-15 19:18:31
Lexime: 1902
≤Ese≥
Lloji: Hartim
Tema: Libri
Autori: Andora Kukeli
Shkolla: Tomorow's Education System
Klasa: XI
Qyteti: Tiranë
E-mail: andorakukeli2004@gmail.com


Libri është ajo botë që ti mund të hysh dhe të shikosh ngjarjet apo njohuritë që autori përcjell. Ndërsa të lexuarit është nevojë e të dituri e të kuptuari të botës së autorit.
Mënyra se si cdo kush di të lexojë është metoda personale se si ai e përcjell mesazhin dhe di të transmetoj mezashin si mësim.Librat kanë përmbajtje të ndryshme, duke filluar tek librat që lexojmë,dhe si i zhvillojmë njohuritë e marra. Libri sot për mendimin tim është një ndër shpikjet më të mira të njerëzimit.Ai është thjesht një grumbull faqesh , por sec mbartin ato faqe e bëjnë që natyra e ndjenjës të përcillet dhe të transmetohet në mënyrën më të mirë të mundshmë. Kjo mënyrë e transmetimit të lexuesit sjell dhe tregon se si është libri , cfarë natyre ka dhe cfarë e karakterixon atë më së shumti. Mënyra se si ne lexojmë është shumë e ndërlikuar. Ne mund të lexojmë një libër pa e kuptuar se cfarë ndodh brenda për më pak se nji orë , por për ta kuptuar se cfarë ndodh në të do një kohë të gjatë. Duhet të fokusohesh dhe të sjelllësh mesazhin që në të vërtët do ta transmetosh duke prekur ngjarjet më reale dhe më të prekshme në një realitet.
Cdo faqe e një libri është një hap para i njerëzimit në kulturë dhe në arsim, sepse cdo shkronjë, cdo rrokje , cdo fjalë, cdo fjali , cdo paragraf, cdo tekst sjellin ndjenjën , kuriozitetin pa dushmërinë dhe imulsivitetin për të vazhduar cdo varg dhe rresh të librit.Koha për ta lidhur idenë e librit do një shfrenim emcional për ta bëra atë sa më kreativ dhe ta besh të përjretohet tek ju si një përforcim idesh për të formuar qënjen njerëzore dhe për ti dhënë atij mësime të jetës. Libri nuk është thjesht informues ai është një ditar për të kuptuar botën dhe për tu bërë një degjues i mirë i ndjenave të verteta, atyre që në të vertet kanë emrin ndjenja , ku askush sdi të dëgjojë por mbi të gjitha di të lexojë.
Njerëzit në parahistri kanë qënë skllevër të shumë vendeve,mund të them që kanë qënë vetë skllevër të tokës së tyre, tokës ku ata shkelin. E kjo gjë i ka bërë ata te jenë gjithmon të përgatitur dhe të ecin gjithmonë përpara pa pasur ndonjë pengesë , edhe nëse mund ta kalojnë atë dhe ta jenë të pathyeshem, ku vetëm vdekja ti ndaj. Por sot ata janë vartës të teknologjisë që ka bërë një revolucion me ndjenjën e faqes së librit. Ndjnjë që shumë pak njerëz e ndjenjë atë emocion dhe behen pjesë e libri .Cdo libër shërben si një vlerë e madhe për ti treguar brezave që vijnë se cdo gje ka një mesazh dhe ka një të gjë që në pamje është e pamundur por në të vërtet është e mundur nese ne jemi vetvetja.
Idete e librit dhe ajo ca ai përcjell ne formën e një koversioni të plotë tregon se cfarë dritare mund të hapim. Të gjemë celësin dhe të tregojmë së zemra jonë nuk është e ndjeshm, ajo ka mure të forta por ka dhe dritare ku mund të dalesh dhe të mos jesh vetvetja duke shembur cdo gjë që ke ngritur me këto duar. Kot nuk thonë që shtëpia pa libra është si një si një shtëpi pa dritare.
Libri është i lehtë, prej letre, por ai ka një forcë të jashtëzakonshme sa ta ngrejë njeriun në majat e universit. Ta bëjë atë që të nxjerri nga vetja ndjenjat që në të vertët nuk i ka ditur se i ka, të bëja atë të mëndojë ndryshe, ta bëjë të tregoj se si duhët dhe si nuk duhet , ta bëjë që mendimet e tij të cthuren, ta bëj që cdo gjë ti sillet rrotull dhe të mendoj plot disa herë se kush është në të vërtë, nga vjen , kush janë prirjet dhe pikësynimet e tij. Kjo që të bën të pa mposhtur në idetë dhe mendimet që ti në të vërtet sjell dhe ndikon se si do të vazhdojë kjo gjë.
Përputhja e librit me ndjenjën sjellin kulturë , bëjnë një formim në cdo aspekt të qënjes njerëzore. Ai të mëson, të edukon , të armatos me rezerva dijesh që mund të godas jo vetëm në derrasën e zezë por mund të qëllosh edhe realitetin e poshtër.
Libri nuk përzgjidhet nga kopertina e bukur , nga cmimi i monedhës por përzgjidhet për atë cfarë ai ka përbrenda. Historin, ndjesinë, meszhin, përshkrimin,realitetin,dashurinë, sjelljen sipërfaqësore dhe atë të brendshme, personazhet negativë dhe pozitivë. Të gjitha këto bëjnë një te vertetë të pathyeshme, bëjnë “Librin”. Ai ska gojë por ka mëndje e nëpërmjet fjalëve ai zgjedh se ku duhet te ulet ne një stol te fortë apo në një divanë të butë.

Vepra te ngjashme
Autori: endri lami · Lloji: Ese argumentuese · Tema: libri
Libri është një nga shpikjet më të mrekullueshme të njerëzimit. Njerëzit e lashtë I shkruanin mendimet e tyre, këngët apo folklorin në pllaka guri e në pergamenë. Me shpikjen e letreës nga kinezët e sidomos me shtypjen e shtypshkronjës ...
Autori: Ariela Dervishaj · Lloji: Ese argumentuese bindese · Tema: libri
Libri është një shpikje e mrekullueshme e njerëzimit. Libri eshte pasuria shpirtërore e popujve dhe e kombeve te ndryshëm te botës. Kush ka nje libër, ka nje thesar. Me shpikjen e librit përparoi me hapa gjigandë zhvillimi I arsimit, I kulturë...
Autori: Orgita · Lloji: Poezi lirike · Tema: Libri
Libri është miku më i mirë Ai dëshiron që secili nga ne ta lexojmë me shumë dëshirë Ai është i aftë të shpëtoj jetë Kjo është mëse e vërtetë Libri të mëson Kudo që shkon ,ai të këshillon Ai të edukon Ti zgjeron njoh...
Autori: E.C · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Lidhja ndermjet dashurise dhe librit
Shprehja „Ashtu si dashuria, edhe libri nuk vdes kurrë“, edhe pse disi e vështirë në dukje për vetë faktin se në kontaktin e parë nuk mund të gjesh një lidhje konkrete ndërmjet dashurisë si koncept dhe librit të parë sipas k...
Autori: Elmedina Deda · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Librat
Të ikësh larg e larg nga realiteti me të cilin përballemi,të udhëtosh në një përrallë të bukur të humbasësh pas bukurisë së rrallë që ka,të humbasësh e të mos dëshirosh për tu kthyer më,të përjetosh qetësinë të cilën kemi nevo...
Autori: Elmedina Deda · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Librat
Të ikësh larg e larg nga realiteti me të cilin përballemi,të udhëtosh në një përrallë të bukur të humbasësh pas bukurisë së rrallë që ka,të humbasësh e të mos dëshirosh për tu kthyer më,të përjetosh qetësinë të cilën kemi n...
Autori: fjolla thaqi · Lloji: Leter · Tema: LIBRI
libri është shoku më i mirë në jetë i cili na dhuroi dituri dhe na u mbushi trurin me dije e pasuri. ai është m i shternjët se sa thesari, është si burimi i jetës është xhevahiri jonë. më e mirë është dija se sa pasuria, ne nga libri ...
Autori: Endrina Hajdini · Lloji: Hartim · Tema: Jeta ime , e jotja dhe e të tjerëve
-^Kur të të bezdisë arroganca e dikujt duhet të pyesësh veten menjëherë : A është e mundur të mos egzistojnë nëpër botë njerëz arrogantë ? '' Nuk është e mundur , kështu që mos kërko të pamundurën ..! Koha është e kthjellët , ...
Autori: Orgita · Lloji: Poezi personale · Tema: Kush jam unë?
KUSH JAM UNË ? Kush jam unë ,a njoh mirë vetveten? A përpiqem të them gjithnjë të verteten ? Cfarë personaliteti kam? A jam e lumtur për atë çka jam? Si është karakteri im? A mbaj gjithnjë të njëjtin që...
Autori: Gabriela Haxhi · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Rutina e Perditshme
Jeta… Gjithçka në jetë është zgjedhje. Madje edhe situatat më të pashpresa, edhe ato, në thelb, janë zgjedhje. Edhe heshtja përballë një situate të rëndë është zgjedhje. Gishti me të cilin mbajmë lapsin, po i njëjti gisht që pë...
Autori: Armando Gega · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Dashuria
× Search Modes ALLIMAGESVIDEOSBOOKSNEWSFLIGHTSSEARCH TOOLS Search Results Translation result Love is an intangible feeling that makes us vulnerable to danger, pain and suffering. However, love is the foundation of fr... More Dashuria ësh...
Autori: Milena · Lloji: Ese argumentuese bindese · Tema: Vlera e kulturës tek njeriu
Kultura tregon indentitetin e një personi.Kultura nuk fitohet vetëm nga ata që janë të shkolluar,por edhe nga njerëz të tjerë që janë të pashkolluar,por që e marrin kulturën nga përvoja e jetës së tyre.Një njeri i kulturuar është ai nje...
Autori: Ensar Iljazi · Lloji: Hartim · Tema: Pa arsim s'ka perparim
Këtë shkrim do ta filloj me një thënie të Nelson Mandelës me një fjali të thjeshtë që ka shumë domethënie , ai thotë “Arsimi është arma më e fortë të cilën mund ta ndryshosh Botën” . A mund të thotë dikush se nuk është ashtu? ...
Autori: Kevin Çika · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Fenomeni i donkishotizmit
Shumë vepra të arrira të letërsisë botërore kanë lënë mbresa të paharrueshme në kujtesën e njerëzve.Ato kanë krijuar personazhe "kult" që kalojnë si pa kuptuar kufijtë e veprës.Njerëz të shumtë gjejnë veten në ta. Ne menjëherë ...
Komentet e fundit!Shto komentin tend per vepren e mesiperme!

Last name
Emri:
Email:
Komenti:
Pyetje sigurie
Sa eshte shuma e ketyre dy numrave:
1 + 2 =


Copyright © 2011 - 2021 YourLiterary.com | Shqip | Mobile version. All Rights Reserved
Powered by YourLiterary.com