Data e postimit: 2014-12-01 23:27:09
Lexime: 4756
Gjëegjeza
Lloji: Analize letrare
Tema: Gjëegjeza
Autori: Agon Jakupi
Shkolla: Astrit Bytyqi
Klasa: 9
Qyteti: Ferizaj
E-mail: agon-j-12@hotmail.com


Majën nën thikë
fillon të hollohet,
shënon vizë-pikë,
por ngadalë shkurtohet. (ispaL)

Zë vend në tokë,
ateron nga lart,
dielli kur bie,
atëherë bën baltë. (aroB)

Vjen nga burimet
ndalet përpara digës
furnizohen turbinat
i kundërvihet errësirës (Uji i liqenit artificial)

Duket tamam si shtëpi,
katër mure,një Çati
njëmjë veta brenda ka
që punojnë pa ja da (Zgjoi dhe Bletët)

Si sahati tik e tak,
punon ditë e natë,
por po ndali sado,pak,
nuk kurdiset prapë. (armeZ)

Mbi dy brigje,qëndron shtrirë,
këmbët n'ujë ngulur mirë,
përmbi të ,makinat shkojnë,
nën të ujërat gurgullojn. (arU)

Hunda e mprehtë,koka e fortë
bishti futur nënjë gropë,
drun'e lartë gjer te retë,
e përmbys fët e fët. (Sëpata)

Kasht'e kokrra i hanë bashkë,
por të ndara i nxjerr jashtë. (makina fshirëse)

Mendje s'ka por të mëson
gojë s'ka,me ty flet,
ti përditë me të jeton,
mik të ngushtë e ke për jetë. (Libri)

Po sa erdhi buçiti shpati,
u gëzua fusha,u gëzua fshati,
dyzet pendë qe ndër ara
nuk i dalin dot për para. (traktori)

Të lodh shumë me të vërtetë
por gëzim të jep në jetë. (Puna)

Porsi lëmsh është rrumbullak,
mot e jetë sillet qark,
pa benzin shkon e vjen,
kur lëviz askush s'e ndjen
është plakë sa s'tregohet,
por nuk lodhet es'ankohet (Toka)

Hap e mbyll,
ndrit si yll.
(syte)
************
Nje pate qafegjate,
duke ikur ben shamate.
(aeroplani)
*****************
Asht nej kulle e bardhe,
pa dritare e shkalle.
(veza)
*****************
Ne fillim me bejne top,
pastaj me shtypin me nje shkop,
dhe pastaj si per cudi,
e shof vehten ne tepsi.
(byreku...YUM)
******************
Kam samar po sjam gomar
(breshka)
********************
Jam lot qe rrjedh nga qielli
me than vetem dielli
(shiu)
******************
Pa ze heshtur numeron
askush punen s'ia mohon
(ora)


""""""""""" Imagjinata eshte me e rendesishme se sa njohuria
Einstein """"""""""

Vepra te ngjashme
Autori: Zuku · Lloji: Fjale te urta · Tema: fjale te urta
Majën nën thikë fillon të hollohet, shënon vizë-pikë, por ngadalë shkurtohet. (ispaL) Zë vend në tokë, ateron nga lart, dielli kur bie, atëherë bën baltë. (aroB) Vjen nga burimet ndalet përpara digës furnizohen turbinat i...
Autori: anonim · Lloji: Gjeegjeza · Tema: te behemi me te ditur
Majën nën thikë fillon të hollohet, shënon vizë-pikë, por ngadalë shkurtohet. (ispaL) Zë vend në tokë, ateron nga lart, dielli kur bie, atëherë bën baltë. (aroB) Vjen nga burimet ndalet përpara digës furnizohen turbinat i...
Autori: Niko Vincani · Lloji: Gjeegjeza · Tema: Kush e gjen ???
1)Porsi lëmsh është rrumbullak, mot e jetë sillet qark, pa benzin shkon e vjen, kur lëviz askush s'e ndjen është plakë sa s'tregohet, por nuk lodhet as ankohet ! ??? 2)Eshte nje kullë e bardhë,pa dritare dhe pa shkallë. ??? 3)Fillo...
Autori: Amra Osmani · Lloji: Gjeegjeza · Tema: Gjetja e sakte e Gjegjezave
Qader mbi koke trupin mbi koke A e dini se kush eshte !? Si ora tik e tak nuk nadlet asnje nate po ndaloi sadopak Kujdes nuk kurdiset prape !? Mendje s'ka por të mëson gojë s'ka,me ty flet, ti përditë me të jeton, mik të ngusht...
Autori: Fiorina · Lloji: Gjeegjeza · Tema: gjejgjeze
Majën nën thikë fillon të hollohet, shënon vizë-pikë, por ngadalë shkurtohet. Si sahati tik e tak, punon ditë e natë, por po ndali sado,pak, nuk kurdiset prapë.
Autori: mishel · Lloji: Gjeegjeza · Tema: lexojeni se mund ta gjeni
Porsi lemsh eshte rrumbullak, mot e jete sillet qark, pa benzine shkon e vjen, kur leviz askush se ndien, eshte plak sa stregohet, por nuk lodhet as ankohet.
Autori: Xhesilda Paja · Lloji: Ese pershkruese · Tema: Nena
Nëna ! Vetëm fjala “NËNË” të mbush me një pozitivitet që nuk mund ta shpjegosh. Ka kaq shumë gjëra për të thënë, sa nuk di nga t’ia filloj, por dicka është e sigurtë , nuk ka fjalë që mund ta shprehë mirënjohjen që...
Autori: ardonita deliu · Lloji: Gjeegjeza · Tema: gjegjeza
Të gjithë sa shkojnë, Me këmbë e coptojnë, Të gjithë sa vijnë, Me këmbë e grijnë. rruga Mbi dy brigje, qëndron shtrirë, Këmbët n'ujë ngulur mir...
Autori: ardonita deliu · Lloji: Gjeegjeza · Tema: gjegjeza
Të gjithë sa shkojnë, Me këmbë e coptojnë, Të gjithë sa vijnë, Me këmbë e grijnë. rruga Mbi dy brigje, qëndron shtrirë, Këmbët n'ujë ngulur mir...
Autori: madita syla · Lloji: Analize letrare · Tema: Gjëegjëza...
Gjëegjëza.. 1.Zu-zu-zu! shkon atje e vjen ketu punon dite e punon nate najep dylle e na jep mjalte..(Bleta) 2.Jam sikur lot qe rrjedh nga qielli mua me than vetem dielli...(Shiu) 3.I shkon rrjeta duke bere rrjeta...(Marimanga) 4.Te lodh...
Autori: Nedreta Fetahi · Lloji: Ese filozofike · Tema: Jeta
Të gjithë të vërtetat kuptohen,por e vërteta e jetës është një enigmë e vërtetë.Është fakt se së pari duhet ta kalosh erësirën për ta parë dritën,duhet ta provosh të hidhurën për ta kuptuar të ëmblën,duhet të lëndohesh për ta ...
Autori: Marisa · Lloji: Ese pershkruese · Tema: Pershkrimi i kafshes sime
Kafsha ime e parapëlqyer është qeni. Unë kam një qen vetë dhe ai është shumë I bukur. është ngjyrë portokalli të errët, ka sy kafë, një hundë të vogël, një gojë që I shkon vesh më vesh sa herë që më shëh mua, veshë të mprehtë...
Autori: Kevin Çika · Lloji: Fjale te urta · Tema: Bota do të ishte më e begatë nëse ne do ndiqnim këto mësime të urta
Merre jetën ashtu si të vjen. 😊 Paraja është e rëndësishme,por jo më e rëndësishmja në jetë. 😊 Mendimi i vonuar nuk vlen për asgjë 😊 Me një lule s'vjen behari. 😊 Fillimi i mbarë,gjysma e punës. 😊 Argumentat duhen p...
Autori: Athina · Lloji: Fjale te urta · Tema: Mencuria
Mençuria Dinaku të shkon ujë nën rrogoz. JUG Dita e mirë, që menatë njihet. ARBËRESHËT Dita me diell duket që në mëngjes. MYZEQE Djathin, mirë që e hëngri miu, po shëllirën kush e piu. ELBASAN Duhet ndarë kashta nga kokrrat. VLORË ...
Komentet e fundit!

Emri: erisona
Email: erisonagjoka@hotmail.com
Komenti: nexhi fillo e shkruaj libra dhe botoi

Emri: anna
Email: an.feel@tre.net
Komenti: rrens!ti i ko bo copy paste se edhe une u kam pa kto ne internet nuk e di si ske turp qe genjen kshu

Emri: Nexhi
Email: egzon_vishi@hotmail.com
Komenti: Un jam shkrimtar ( e kam ne vetE) dua te behem i famshem ,ppor vetem shoket me njohin si te till qka mund te bejShto komentin tend per vepren e mesiperme!

Last name
Emri:
Email:
Komenti:
Pyetje sigurie
Sa eshte shuma e ketyre dy numrave:
1 + 2 =


Copyright © 2011 - 2022 YourLiterary.com | Shqip | Mobile version. All Rights Reserved
Powered by YourLiterary.com