Data e postimit: 2016-01-21 18:48:33
Lexime: 5017
nena
Lloji: Fjale te urta
Tema: atdheun
Autori: elizabeta alia
Shkolla: hasan vogli
Klasa: 9
Qyteti: tirane
E-mail: alia_elizabeta@yahoo.com


etoni për Shqipëri dhe vdisni për të.
N.Frashëri

Dashuria për atdheun është topi që shkatërron kalatë më të forta dhe kalaja që mund t'u qëndrojë topave më të fortë.
S.Frashëri

Nuk vlen asgjë të dashurosh, nëse vajtimi i vendit tënd nuk prek zemrën tënde.
Elyari

Mos pyet se ç'do të bëjë atdheu për ty, pyet me gëzim ç'mund të bësh ti për të.
Kenedi

Më mirë të jetosh keq ne atdhe, se sa mirë e në vend të huaj.
Indiane

Një dimër në atdhe është më i ëmbël se njëqind pranvera në dhe të huaj.
Greke

Në qoftë se dëshironi ta njihni dhe ta doni atdheun tuaj, shkoni në të huajin.
Berne

Nuk e braktis atdheu njerinë, por njeriu atdheun.
Bloku

Është kënaqësi dhe nder të vdesësh për atdhe! Edhe më kënaqësi është të jetosh për të.
Horaci

Edhe më i merituari i ka më shumë borxh atdheut, sesa atdheu atij.
Burkhardi

Kush nuk i takon atdheut të vet, nuk i takon as njerëzimit.
Bjelinski

Atdheu është si familja: vlerën ia njohim vetëm atëherë kur e humbim.
Floberi

Nuk jam i sigurt se a mund t'i dua në jetë dy gra, por jam i sigurt se nuk mund t'i dua dy atdhe.
Stendali

Tymi në atdhe është më i mirë, se sa zjarri në dhe të huaj.
Greke

Njeriu nuk lind për veten e vet, por për atdheun.
Ciceroni

O, kurrë mos u lodh për ndihmën që i jep atdheut.
Euripidi

Të vdesësh për atdhe, kjo është punë mbretërish.
Volteri
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:06:10 PD
Kush s’do nënën e baban, s’ka si të dojë vatanë.
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:06:52 PD
Atdheu mbi të gjitha.
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:08:59 PD
Atdheu e nana nuk harrohen.
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:09:22 PD
Çdo vlerë t'i vërë vetes një komb, atë i venë dhe të huajt.
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:09:33 PD
Derë e botës s'është strehë e kokës.

Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:09:48 PD
Duaje atdhenë si shqipja folenë
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:10:03 PD
Duaj at e duaj nënë, por më shumë duaj atdhenë.
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:10:24 PD
Dy duar për një kokë, koka për atdhenë.
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:10:38 PD
Dheu zhuritet por bari mbin përsëri
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:10:54 PD
Guri i rëndë në vend të vet
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:11:06 PD
Gjuha dhe njerëzit janë tapia e vendtit
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:11:20 PD
Gjuha bashkon kombin
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:11:33 PD
Gjuha ruhet atje ku shkruhet
Fjalë të Urta ( Për Atdheun) By: Mergimtarja Date: Shtator 23, 2010, 09:11:47 PD
I ikuri dhe i vdekuri s'kanë hatër

Vepra te ngjashme
Autori: albi · Lloji: Fjale te urta · Tema: fjale e urta
Kush ka vdekur për atdhe, nuk ka vdekur por ka le. Shqipe Jetoni për Shqipëri dhe vdisni për të. N.Frashëri Dashuria për atdheun është topi që shkatërron kalatë më të forta dhe kalaja që mund t'u qëndrojë topave më të fortë. S...
Autori: Tringa · Lloji: Ese vleresuese · Tema: Per Atdheun
Atdheu është gjëja më e shtrenjtë në jetë.Sapo të dëgjojmë fjalën atdhe menjëherë na vijnë në mendje shumë gjëra.Unë linda,u rrita dhe ndoshta do të vdes në atdheun tim.Ata që ikin nga atdheu vet duhet të kenë mall për atdheun s...
Autori: franko · Lloji: Ese argumentuese · Tema: atdheu im
Atdheu Atdheu është mbase para se gjithash vendi ku robërohet shpirti. Atdheu nuk do dashuri të cunguar. Ai që nuk bën gjithçka për të, nuk bën asgjë. Ai që nuk i jap gjithçka Atij, ai i ka mohuar të gjitha. Ai s’mund të harrohet. Nu...
Autori: kasandra · Lloji: Fjale te urta · Tema: fjale te urta
Fjalë të urta Shqiptare Atdheu është në rrezik atëherë kur njerëzit e padijshëm fillojnë të mendojnë se janë të dijshëm. Rrustem Haradinaj/Prishtinë Ara ime varri im. LABËRI Ardhin galat dhe prishën folenë e bilbilit. K...
Autori: alesia kurti · Lloji: Ese argumentuese bindese · Tema: fjale te urta
Ara ime varri im. LABËRI Ardhin galat dhe prishën folenë e bilbilit. KORÇË Atdheu është dhe. Kur ti shikon dike edhe ata të shikojnë ty* Valdrin Moorina Atdheu e nana nuk harrohen. TROPOJË Atdheu mbi të gjitha. VLORË Ai që lë arën e...
Autori: Bekon Demiri · Lloji: Poezi meditative-filozofike · Tema: "Çka përmban Urtësia"
Urtësi është një gjë që është e vërtetë dhe që nuk e ndryshon dot ti, Urtësia bën pjesë në mirësi që nuk ka fare ligësi. Vetëm një urtësi m...
Autori: Naim Frasheri · Lloji: Hartim · Tema: "Atdheu im".
-Atdheu eshte dashuria me e madhe per ne.Kur njeriu eshte larg atdheut dhe eshte i vetem gjithqka eshte ndryshe,nuk e din se c'te mungon e c'te duhet.Te jesh larg atdheut nuk ehste me sikur sic ishte ne vendelindje,na merr malli per shoket,miqet dhe gjith...
Autori: no.name · Lloji: Ese argumentuese · Tema: atdheu
Sapo te degjojme fjalen atdhe menjehere na sillen ne mendje shume gjera. Fjala atdhe sjell imazh e ndjeshmeri lidhur me emocionet patriotike,lidhur emocionet patriotike,tendosje emocionale qe hedh ne drit tre dimensionet e kohes:te tashmen,te kaluaren dhe...
Autori: LunaBeta · Lloji: Ese vleresuese · Tema: Atdheu im
Atdhe eshte fjala qe me sjell menjehere ndermend vendlindjen time te bukur. Edhe pse jetoj ne Shqiperi e di se atdheu im eshte Italia. Vendi ku kam mesuar te flas dhe te hedh hapat e para drejt nje te ardhmje te gjate. Edhe nese udbetoj jashte atdheut tim...
Autori: E.K · Lloji: Pershkrim · Tema: Shqipëria
Një fjalë e urtë thotë: “ Dashuria për atdheun është mbi të gjitha dashuritë”.Është më se e vërtetë. Kjo tregohet më së shumti në poezitë dhe prozat e shumta të rilindasve të shquar shqiptarë. Në vargjet e tyre shprehet dashur...
Autori: No name · Lloji: Ese argumentuese · Tema: "Atdheu"
Sapo te degjojme fjalen atdhe menjehere na sillen ne mendje shume gjera. Fjala atdhe sjell imazh e ndjeshmeri lidhur me emocionet patriotike,lidhur emocionet patriotike,tendosje emocionale qe hedh ne drit tre dimensionet e kohes:te tashmen,te kaluaren dhe...
Autori: Brikena · Lloji: Ese informuese · Tema: Fjalet e urta dhe aforizmat
Fjalet e urta por edhe aforizmat perdoren shume ne jeten e perditshme . Ato jane gati te ngjashme , por cilat jane ato pak ndryshime qe i dallojne ato nga njera-tjetra ??? Fjalët e urta janë thënie të thukëta, të cilat bartin një mendim, konstatim...
Autori: mirlind hasangjekaj · Lloji: Poezi lirike · Tema: vjersha per atdheun
Atdheu Dëgjoj tek flitet për atdheun, këtë copë imagjinare buke, kafshuar nga gjuha shumëgojëshe e më vjen të puth... Ç`fjalë është kjo? Tingull i mbytur i buzëve, apo krismë e pushkës a kollës? Atdheu është kudo, Kudo mb...
Autori: Liridona Isufaj · Lloji: Fjale te urta · Tema: Fjalë të urta & Thënie të mençura
** Njeriu i zgjuar dëgjon një fjalë dhe kupton dy... ** Asgjë nuk është më provokuese sesa qetësia dhe mirësjellja. ** Disa porta duhet mbyllur por jo nka krenaria por sepse nuk janë më të përshtatme për jetën tënde. ** Eshtë e rre...
Komentet e fundit!

Emri: erioma.miftari
Email: boy_liri@hotmail.com
Komenti: gjuha.shqipe.Shto komentin tend per vepren e mesiperme!

Last name
Emri:
Email:
Komenti:
Pyetje sigurie
Sa eshte shuma e ketyre dy numrave:
1 + 2 =


Copyright © 2011 - 2023 YourLiterary.com | Shqip | Mobile version. All Rights Reserved
Powered by YourLiterary.com