Data e postimit: 2019-03-10 11:44:32
Lexime: 9765
Mesuesit
Lloji: Tekst pershkrues
Tema: Ai njeri qe i ben te lehta gjerat e veshtira!
Autori: Elidona Duraku
Shkolla: Havzi Nela
Klasa: 10G
Qyteti: Kukes
E-mail: elidonaduraku2@gmail.com


Arsimi konsiderohet si arma më e fuqishme e jetës për të fituar fitore dhe sukses. Kjo përgjegjësi e madhe dhe punë u jepet mësuesve për të ushqyer dhe formuar jetën e të rinjve dhe të ardhmen e vendit të tyre. Mësuesi luan një rol të madh drejt edukimit dhe formëson të tashmen dhe të ardhmen e një studenti. Mësuesit i shërbejnë një pune të mrekullueshme për ta bërë shoqërinë e mirë duke edukuar dhe udhëzuar numrin e studentëve në tërë jetën e tyre. Mësuesit janë dërguar posaçërisht nga Perëndia për të udhëhequr njerëzit në rrugën e drejtë në jetë, si dhe për t'i bërë ata në gjendje të marrin vendime të drejta në situata të këqija. Ata i udhëheqin të rinjtë nga fëmijëria e tyre dhe i bëjnë ato të përshtaten mendërisht, socialisht dhe intelektualisht. Mësuesit janë si njerëz të zakonshëm që janë nga mes nesh, por ata zgjodhën të bëjnë punë të pazakontë për t'u mësuar nxënësve të tyre.Nje mesues i mire eshte si nje qiri:Ai konsumon vetveten per t`ua ndricuar rrugen te tjereve.
Mësuesja ime me e mirë është mësuesja ime e gjuhes angleze,e cila gjithmonë ka një buzëqeshje të madhe në fytyrën e saj dhe na bën të lumtur gjithashtu. Ajo ka shtuar shumë kreativitet në strategjinë e saj të mësimdhënies që na pëlqen aq shumë. Ne i pëlqejmë shumë rrugët e saj të mësimdhënies dhe sjellim përqindje të mirë në lëndët e saj. Ajo na mëson për realitetin e jetës, përvojën e vet të jetës dhe për mënyrat e tjera për të dalë nga situatat e këqija në mënyra shumë të thjeshta. Ajo është mësuesja jone më e mirë e cila na kupton dhe reagon per të gjithë në mënyrë të barabartë. Ajo kurrë nuk dallon mes nesh dhe i motivon të gjithë që të bëjmë më të mirën.Sepse e di se mesuesit me te mire mesojne nga zemra e jo nga libri.Ne gjithmonë e lavdërojmë mirësinë e saj tek prindërit tanë të dashur në shtëpi. Ajo e di se ne jemi të interesuar vetëm për lëndën e saj kështu që një ditë na tha se ne duhet të përqendrohemi në çdo subjekt në mënyrë që askush të mos mund të na mposhtë në asnjë fushë. Ne duhet të jemi të fortë nga çdo aspekt dhe kjo është arsyeja pse ne duhet të studiojmë të gjithë subjektin tonë në mënyrë të barabartë.

Vepra te ngjashme
Autori: Brikena · Lloji: Ese vleresuese · Tema: Mesuesi njeriu me i shtenjte pas familjes
Një mësues është dhuratë e çmuar nga Perëndia për ne. Një mësues është si një Perëndi që Perëndia është ndërtues i tërë gjithësisë megjithatë një mësues është konsideruar të jetë ndërtues i një kombi të mirë. Mësuesit ja...
Autori: Rina Cakrani · Lloji: Ese vleresuese · Tema: moda,te rinjte,
Moda është një një term I përdorur zakonisht për të përshkruar një stil veshjeje,I cili është mjaft I përhapur në pjesën më të madhe të popullsisë.Një stil veshjeje qëndron popullor zakonisht deri në tre vjet,dhe më pas ne themi se ...
Autori: Milena · Lloji: Ese argumentuese bindese · Tema: Vlera e kulturës tek njeriu
Kultura tregon indentitetin e një personi.Kultura nuk fitohet vetëm nga ata që janë të shkolluar,por edhe nga njerëz të tjerë që janë të pashkolluar,por që e marrin kulturën nga përvoja e jetës së tyre.Një njeri i kulturuar është ai nje...
Autori: Liridona Isufaj · Lloji: Ese argumentuese bindese · Tema: Miqët
Miqtë luajnë një rol të rëndësishëm në jetën e një personi. Ata inkurajojnë kur njëri është i trishtuar, ata argëtojnë kur dikush është i vetmuar, dhe ata dëgjojnë kur dikush ka probleme. Nuk janë të varieteteve të miqve: bashkë-pu...
Autori: Atea Avdyli · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Zgjidhni nje mekat, vendoseni ne njerin nga rrathet e ferrit dhe denimin vendosjani ju.
Ferri, vendi ku të gjithëve i vjen drejtësia që meritojnë për mëkatet që kanë bërë në jetë kur ishin të gjallë. Secili prej nesh, ka bërë një mëkat në jetën e tij, por gjithashtu për secilin prej nesh, një mëkat qëndron mbi të...
Autori: Elmedina Deda · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Shkolla vendi i Diturisë
Shkolla është vendi i diturisë.Vendi ku nga mësuesit tanë kemi mësuar shkronjën e parë të alfabetit dhe alfabetin shqip.Vendi ynë është përballur me shumë vështirësi por ka arritur ta mbrojë alfabetin shqipë dhe gjuhën shqipe.Shkolla ë...
Autori: Nevrus Zaimi · Lloji: Ese pershkruese · Tema: Muaji i Letersise
Librat janë mjeshtra që na udhëzojnë pa shufra, pa fjalë dhe zemërim, pa kërkuar para. Nëse i kërkon, ata nuk fshihen, nëse gabon, ata nuk qortojnë; nëse jeni injorant, ata nuk tallen me ju. Librat janë miqtë më besnikë. Miqtë tanë mu...
Autori: Big G · Lloji: Analize letrare · Tema: ese, dija, dijet, dashuria per dijen
- Warren Buffett tha njëherë: “Sa më shumë të mësosh, aq më shumë do të fitosh” Kjo është shumë e vërtetë. Shiko njerëzit e suksesshëm si Bill Gates, Elon Mosk, Winfrey Oprah dhe çdo njeri tjetër shumë të suksesshëm. Ata janë të...
Autori: Big G · Lloji: Ese argumentuese · Tema: ese, adoleshenca
- Adoleshentët përballen me shumë vendime të vështira të jetës të cilat, kur lidhen me mungesën e vet – njohjes, shkaktojnë kriza të indetitetit. Jo të sigurt në vetvete, adoleshentët marrin vendime në lidhje me mënyrën se si ata reagoj...
Autori: Big G · Lloji: Analize letrare · Tema: ese, syri kritik
Është viti i njëmbëdhjetë i shkollimit dhe shumë dije më presin përpara. Prindërit, mësuesit na kanë mësuar që çdo hap që hedhim, çdo gjë që bëjmë dhe gjithçka që mësojmë ta studiojmë mirë në mënyrë të tillë që të marrim g...
Autori: Armando Gega · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Jeta
Jeta njerëzore është me të vërtetë një dhuratë shumë e çmuar. Çdo moment i jetës njerëzore na sjell një mundësi. Një mundësi për të vepruar për të zhvilluar dhe shprehur virtytet tona. Çdo moment hap rrugën që ne të marrim bekime....
Autori: Anonim · Lloji: Ese pershkruese · Tema: E ardhmja qe dua
E ardhmja është ajo që më pret, ajo për të cilën unë po përgatitem. Është e vërtetë se secili nga ne, e ka në dorë të vet të ardhmen e tij. Është si ndërtimi i një pallati gjigant. Me të vërtetë që nëse e sheh në vija të trasha...
Autori: Elmedina Deda · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Librat
Të ikësh larg e larg nga realiteti me të cilin përballemi,të udhëtosh në një përrallë të bukur të humbasësh pas bukurisë së rrallë që ka,të humbasësh e të mos dëshirosh për tu kthyer më,të përjetosh qetësinë të cilën kemi n...
Autori: Ensar Iljazi · Lloji: Hartim · Tema: Shkollimi i metutjeshem na pret
-Secili profesion ka bukurite e saj të veta, pasiguri, dinamika, etj, por gjëja më e rëndësishme është që të jetë me dashuri ajo qe ne bëjmë. Unë nga vitet e mia të hershme e dija se kam kërkuar për të studiuar ekonomi, por sigurt do t...
Komentet e fundit!

Emri: shukrie4334
Email: shukrie2@gmail.com
Komenti: Kush ja ka bo qisaj vepre dislike?Nuk pe di,po ty bravo te qofteShto komentin tend per vepren e mesiperme!

Last name
Emri:
Email:
Komenti:
Pyetje sigurie
Sa eshte shuma e ketyre dy numrave:
1 + 2 =


Copyright © 2011 - 2024 YourLiterary.com | Shqip | Mobile version. All Rights Reserved
Powered by YourLiterary.com