Data e postimit: 2019-02-10 17:45:33
Lexime: 4302
Bota e fëmijëve
Lloji: Poezi lirike
Tema: Ëndrrat e fëmijëve
Autori: Rinesa Gacaferi
Shkolla: "Edmond Hoxha"-Junik
Klasa: 4/2
Qyteti: Junik
E-mail: rinesagacaferi33@gmail.com


Nëse do kem magji e fuqishme do jem,
nëse do kem magji çdo gjë do të kem,
botën do sundoja si një princeshë,
të këqinjët do largoja,
kur të bëhesha mbretëreshë!

Sa jam ende e vogël,
një dëshirë kam,
botën e fëmijëve ta kem pranë,
hareja e gëzimi të mos ndalojë,
paqja le të mbretëroj!

Çdo fëmijë besoj këtë dëshirë dëshiron,
vjen unaza magjike dhe ia plotëson.

Mësimet nuk do I lë anash,
ju premtoj,
kur do kem një botë magjike,
do luaj e këndoj,
çdo ditë do festoj.

Zemra ime vogël këtë dëshirë ka,
ejani të gjithë fëmijët,
të qeshim: hahahaha.

Fëmijët kuptojnë njëri-tjetrin mirë,
të gjithë kanë zemër të dëlirë!

Kushdo qoftë ai,që fëmijëve,
gëzimin ua prish,
gjithëmonë mbet njeri i trisht!

Magjia kthehet prapë,
dëshirën na plotëson me vrap.

Bota ime fantastike fluturon,
ajo ec e noton,
me të qeshura,kurrë s'ndalon,
kokën ka të madhe,
vrapon nëpër livadhe.

Parqet me lojëra shumë,
më tutje një lumë,
bota e fëmijëve kështu e ka,
ejani fëmijë të luajmë:tra la la.
Sa e bukur është kjo botë,
me fantazi plotë,
këtu askush s'derdh lot.

Unaza magjike,këtë dëshirë na plotëson,
por puna nuk mungon.

Vepra te ngjashme
Autori: donita osmanollaj · Lloji: Ese pershkruese · Tema: deshira per tu bere shkrimtare
Dëshira për ‘u bërë shkrimtare Dëshira ime më e madhe në botë është të bëhem shkrimtare e shquar shqiptare.I kam shumë lakmi shkrimtarët e mëdhenj të letërsis sonë.Të cilët janë me qindra e mijëra.Do t’i përmedja disa, por nuk ...
Autori: donita osmanollaj · Lloji: Ese shpjeguese · Tema: dëshira për tu bërë shkrimtare
Dëshira për ‘u bërë shkrimtare Dëshira ime më e madhe në botë është të bëhem shkrimtare e shquar shqiptare.I kam shumë lakmi shkrimtarët e mëdhenj të letërsis sonë.Të cilët janë me qindra e mijëra.Do t’i përmedja disa, por nuk ...
Autori: Kevin Çika · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Femije apo I rritur
Femijeria eshte nje ndër periudhat e cila ndikon më së shumti në të ardhmen tonë.Pasohet nga shumë ngjarje të cilat janë vendimtare.Ajo është nje kujtim I fortë dhe nostalgjik per te rriturit e sotëm.Gjithashtu mbështes atë mendim që ësht...
Autori: Bleron Seferi · Lloji: Thirrje · Tema: Femijet mesojne ate qe shikojne:!!
“Fëmijët mësojnë atë që jetojnë: Nëse një fëmijë jeton në kritikë, mëson të dënojë. Nëse një fëmijë jeton në urrejtje, mëson të luftojë. Nëse një fëmijë jeton në ironi, mëson të jetë i ndrojtur. Nëse një ...
Autori: Fejz Demiri · Lloji: Poezi lirike · Tema: shoqërore
Kam Dëshirë Kam dëshirë të bëhem pilot Kam dëshirë të bëhem aktor Kam dëshirë të bëhem këngëtar Kam dëshirë të bëhem skulptor Kam dëshirë të bëhem piktor Kam dësh...
Autori: Arta Klaiqi · Lloji: Poezi meditative-filozofike · Tema: interesi
Ekzistonte një njeri Askush s'priste ndihmë prej tij Vetëm ai tenton prej nesh Ti ndihmojmë sa më shpesh. Brenda të gjthë janë tubue S'guxon kush me kuvendue E nëse don të bisedosh Atë duhet ta lavdërosh. Prej pune burri kur vjen ...
Autori: V.D · Lloji: Ese argumentuese · Tema: BOTA E FEMIJEVE DHE AJO E TE RRITURVE
Nëse jetën do ta shihnim si një univers padyshim Dielli do të ishte fëmijëria. Nëse jeta do të ishte një kopësht shumëngjyrësh, ngjyrat ja japin lulet të cilat simbolizojnë femijët. Por cfarë do të thotë të jesh fëmijë? Nëse do të t...
Autori: Endrina Hajdini · Lloji: Tekst shpjegues · Tema: Botë me probleme
Mos , mos , mos . Mos bëj ashtu , mos bëj kështu ..!Sa keq apo jo ?! Nuk je i lirë të jetosh jetën që t'i e endërron ose të themi më mirë jetën që ti zgjedh për ta ëndërruar . Në jetë egzistojnë vetëm dy gjëra me dëmethënie të ...
Autori: Sara Hyso · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Kujtoj me mall dhe nostalgji atë moshë të humbur të fëmijërisë sime të hershme”
Fëmijëria! Çfarë mund të thuash për fëmijërinë? Shume gjëra sepse është një nga periudhat më të bukura të jetës. Që nuk ka dhimbje, por ka vetëm gëzim,lumturi dhe hare. Në moshën e fëmijërisë ke kohë të bësh çfarë të duash d...
Autori: Megi Harizi · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Udhetime
Ji vetvetja! Për këtë arsye ke ardhur në këtë botë – asnjë tjetër nuk ka lindur si ty dhe asnjë tjetër nuk do të jetë saktësisht si ti. Kur shikon një fushë të gjerë me lule dele, ajo që të bën përshtypje ështe ajo lulkuqja e vog...
Autori: Fejz Demiri · Lloji: Poezi lirike · Tema: shoqërore
Lojrat e Fëmijëve Nisën lojën fëmijët Luajnë pa nda Qeshin bërtasin S'ka kush që i ndan Ngado që shkojnë E duan njëri-tjetrin Kurrë se harrojnë Qastet më të bukura bashkë i kalojnë Vrapojn...
Autori: Xhesilda Paja · Lloji: Ese pershkruese · Tema: Femijeria
Fëmijëria , shpirti im rebel . Fëmijëria është stacioni më i bukur në udhën sa të gjatë por dhe të shkurtër të jetës. Është pranvera e shpirtit, është përjetimi më njerëzor i kësaj bote , të cilën e kujto...
Autori: Banny Emptywhere · Lloji: Poezi peizazhi · Tema: Peisazh i shpirtit, nën analogjine e natyres.
Dielli mbi majë; mbi mal vjen sërish, dhe zemrat e çara, rrjedhin fildish... pak nga pak të shkërrmoqura kujtimet, një udhe e gjatë, pas një rrjedhe pajtimesh. Stuhinë kam mbi kokë, po stuhia s'më tremb, ne jemi shumë, por për shumë n...
Autori: Erza Breznica. · Lloji: Ese shpjeguese · Tema: abuzimet dhe llojet e saja.
Abuzimet : LLOJET E SAJA JANË : Abuzimet fizike ,adoleshente ,fëmijët dhuna në familje, dhuna dhe seksuale . Abuzimet fizike janë : Rrahja e adoleshentëve ,dhuna në familje . Abuzimet fizike Rrahja me rrip/thupërr/këpuc/dhe me gjëra t...
Komentet e fundit!

Emri: Endrina Hajdini
Email: linda_endrina@hotmail.com
Komenti: Sa poezi e bukur . Të lumtëShto komentin tend per vepren e mesiperme!

Last name
Emri:
Email:
Komenti:
Pyetje sigurie
Sa eshte shuma e ketyre dy numrave:
1 + 2 =


Copyright © 2011 - 2023 YourLiterary.com | Shqip | Mobile version. All Rights Reserved
Powered by YourLiterary.com