Data e postimit: 2018-02-18 14:33:28
Lexime: 4939
Dëshpërim
Lloji: Hartim
Tema: Jeta ime , e jotja dhe e të tjerëve
Autori: Endrina Hajdini
Shkolla: Abdullah Tahiri
Klasa: IX\1
Qyteti: Malishevë-Gjilani
E-mail: linda_endrina@hotmail.com


-^Kur të të bezdisë arroganca e dikujt duhet të pyesësh veten menjëherë : A është e mundur të mos egzistojnë nëpër botë njerëz arrogantë ? '' Nuk është e mundur , kështu që mos kërko të pamundurën ..! Koha është e kthjellët , me shi dhe pa diell por edhe me breshër , mirëpo në zemrën time mbretëron ftohja , errësirë . Në errësirë kërkoj Diamantin ndoshta më jep pak dritë . Po si duket kot e kërkojmë .^Pse gjithmonë e kërkojmë të pamundurën e të mundurës i biem shkelëm . Të gjithë e dinë se vuajtjet janë për njerëzit . Sa shumë rreze ka në botë dhe unë nuk i shoh dot ato . Dita është e gjatë , e pakuptimtë fare , por jo për të gjithë . Kur të tjerët festojnë , pse dikush duhet të presë a do ti kaloj vuajtja një ditë . Ndoshta po , ndoshta jo , ndoshta ndonjëhere , ndoshta edhe kurrë ... Sfida ë e vështirë është të jesh vetvetja në një botë ku çdokush përpiqet të të bëjë të ndihesh ndryshe ..! Jeta është një jetë e papërshkrueshme , një ditë që shumë shpejt kalon , një sfidë që të sfidon , një luftë që të mundon .... Njeriu është qenie e dobët ... Eshtë besimi që e bën të fortë !!..'' Por ku është besimi '' Sa shumë mall, sa dëshpërim, sa vuajtje, sa shumë dashuri , sa shumë ëndrra të paplotësuara ore . a është jetë kjo ? - Sidoqoftë të gjithë jemi njerëz dhe të gjithë janë të çmendur vështirë të gjindet ndonjë i mençur .. OHHH disa jetojnë të lumtur , e jetojnë jetën në mënyrën më të mirë , bënë atë që duan të bëjnë , mund të flasin , të tregojnë , por ku mbesin të tjerët ? Në Tokë , Qiell , Diell apo në realitet ?? Ku?? Bota është e vogël , por të madhe e bëjnë problemet ...! Cohu në këmbë , thuaji mendimet e tua , deklaroje të vërtetën tënde , që të gjithë të mund ta ndajnë , ji i guximshëm , sjpalle atë kudo''. Jetojnë vetëm ata që guxojnë . Je zot i vetvetes tënde , bëhu i guximshëm , krenohu me veten , sepse njeriu në jetë ka nevojë për një filxhan shkencë , një shishe kujdes dhe një oqean duriim.:::::!!!??./

Vepra te ngjashme
Autori: Armend Berisha · Lloji: Poezi personale · Tema: Problemet e jetës
Jeta. Jeta është një ndjenjë,e pa përshkrueshme, jeta është një dit,që shumë shpejt kalon, jeta është një sfid,që të sfidon, jeta është një luftë,që të mundon. Jeta është buzëqeshje,jeta ësht...
Autori: s.sh · Lloji: Ese argumentuese · Tema: nje mik i vertete
Secili prej nesh ka shokë e shoqe. Marrëdhënia jonë me çdonjërin prej tyre është e ndryshme. Vetëm me disa ose me dikë ndihesh më i afërt dhe u beson më shumë. Një shok i vërtetë është gjëja më e bukur që mund të ndodh në jetën e ...
Autori: Besarta Ibrahimi · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Shoqes se ngushtt
Do të doja që këtë tekst ta filloja kështu: FALEMINDERIT QË EGZISTON! Ndonjëherë jeta është aqë e bukur me ne saqë na i fal disa njerëz të veqantë siqë je ti,për mua dhurata më e bukur nga Allahu janë miqtë që din të duan dhe vlersoj...
Autori: Endrina Hajdini · Lloji: Tekst shpjegues · Tema: Botë me probleme
Mos , mos , mos . Mos bëj ashtu , mos bëj kështu ..!Sa keq apo jo ?! Nuk je i lirë të jetosh jetën që t'i e endërron ose të themi më mirë jetën që ti zgjedh për ta ëndërruar . Në jetë egzistojnë vetëm dy gjëra me dëmethënie të ...
Autori: Nedreta Fetahi · Lloji: Ese filozofike · Tema: Jeta
Të gjithë të vërtetat kuptohen,por e vërteta e jetës është një enigmë e vërtetë.Është fakt se së pari duhet ta kalosh erësirën për ta parë dritën,duhet ta provosh të hidhurën për ta kuptuar të ëmblën,duhet të lëndohesh për ta ...
Autori: Adriana Ramadani · Lloji: Ese vleresuese · Tema: "Nëna" - ♥
Nëna është drita e syve të mi ,është gjëja më e bukur në Botë . në mes të natës dhe ke sakrifikuar orët e gjumit për tu kujdesur për mua.♣♣♣ Ti me atë dashurinë tënde të ëmbël,më ke veshur, më ke zhveshur, më ke larë dhe...
Autori: Elmedina Deda · Lloji: Ese argumentuese · Tema: "Shoqëria në ditët e sotme"
"Shoqëri" e lehtë ta thuash por e vështirë për disa njerëz për tu mbajtur.Shoqërinë e mirë duhet ta ruajmë sepse në kohën ku ne po jetojmë është e vështirë të gjesh një mik/e të vërtet i cili ose e cila është gjithmonë krah teje p...
Autori: Elidona Duraku · Lloji: Tregim · Tema: Jemi te ndryshem por te barabarte
Le të shqyrtojmë personat. Qeniet njerëzore do të përshtaten përkufizimin tonë të njerëzve për tani, por do të kthehemi në këtë më vonë. Të gjithë personat janë të barabartë. Kjo duket e qartë për mua. Tani, unë jam i vetëdijshëm...
Autori: Robert · Lloji: Ese filozofike · Tema: guximi
• 1. Nëse humbet guximin atëherë ke humbur vetveten. Ajo çfarë e mban gjallë një njeri dhe e dallon atë nga të tjerët janë vlerat nga të cilat ai karakterizohet. Një prej atyre vlerave është guximi. Çdo qenie njerëzore në këtë plan...
Autori: Hajdar Bafti · Lloji: Poezi meditative-filozofike · Tema: !
Në mundsh të shikosh natën, Dhe kur je i zhytyr ,në errësirë Vendi është pa dritë dhe nuk, Ka as qirirë, edhe hëna lartë Në qiellë nuk është se po bjen, Shumë shi ngado ,që do të shikosh Ti vetëm shikonë errësirë se po,...
Autori: Elmedina Deda · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Shprehu
E sot po e filloj me një shkrim të ri dhe shpresoj se do mund ta gjeni veten në këtë tekst. Mund të ju ket ndodhur ndonjëherë,të përballeni me ndonjë person e të thoni me vete: "unë jam zero në krahasim me atë?"E të mendoni se ai apo ajo...
Autori: Elmedina Deda · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Librat
Të ikësh larg e larg nga realiteti me të cilin përballemi,të udhëtosh në një përrallë të bukur të humbasësh pas bukurisë së rrallë që ka,të humbasësh e të mos dëshirosh për tu kthyer më,të përjetosh qetësinë të cilën kemi nevo...
Autori: Anonime · Lloji: Analize letrare · Tema: Pjesa 1
Një ditë më pyeti dikush, nëse isha e kënaqur me jetën. Pa menduar fare i thashë po. Më pyeti pse duke qeshur,gjoja se për të isha personi i vetëm që nuk ankohesha për jetën. Atëherë më kapluan disa mendime rreth kësaj pyetjeje .Po qënd...
Autori: Xhoana Cuni · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Profesioni
Njeriu është krijuar që të jetoje, të mësoje, të ballafaqohet me sfida të ndryshme që i sjell jeta. Çdo sfidë tejkalohet kur vullneti nuk mungon. Njëriu është një qenie që ka forcë të mjaftueshme për ta kontrolluar gjithë botën ...
Komentet e fundit!

Emri: alea
Email: alea@outlook.com
Komenti: shume e lehte

Emri: ska rendsi
Email: skarendsi@gmail.com
Komenti: no comment, e perkryer...

Emri: olta
Email: altina.m44@gmail.com
Komenti: Eshte nhe ese e shkelqyer vetem vazhdo te lumte suksese

Emri: olta
Email: altina.m44@gmail.com
Komenti: Eshte nhe ese e shkelqyer vetem vazhdo te lumte sukseseShto komentin tend per vepren e mesiperme!

Last name
Emri:
Email:
Komenti:
Pyetje sigurie
Sa eshte shuma e ketyre dy numrave:
1 + 2 =


Copyright © 2011 - 2021 YourLiterary.com | Shqip | Mobile version. All Rights Reserved
Powered by YourLiterary.com