Data e postimit: 2012-10-17 14:30:56
Lexime: 8483
Jeta
Foto
Lloji: Poezi personale
Tema: Problemet e jetës
Autori: Armend Berisha
Shkolla: Ukshin Hoti
Klasa: 10
Qyteti: Rahovec
E-mail: mendi_beisha@live.com


Jeta.

Jeta është një ndjenjë,e pa përshkrueshme,
jeta është një dit,që shumë shpejt kalon,
jeta është një sfid,që të sfidon,
jeta është një luftë,që të mundon.

Jeta është buzëqeshje,jeta është gëzim,
jeta është breng,jeta është pikëllim,
jeta është ëndërr,jeta është është deshirë,
jeta është mizore,jeta është mëshirë,

Jeta është e pasur,jeta është e varfun,
jeta është zjarr,jeta është akull,
jeta është lule perplot me therr,
jeta është ndriqim,jeta është terr.

Jeta është ndarje,jeta është dashuri,
jeta është tmerr,jeta është vetmi.


Jeta është si shfaqje teatri,por pa prova fillestare.
Këndo,qesh dhe jeto çdo ditë të jetës tënde,
para se shfaqja yte të përfundoj pa duartrokitje.

Vepra te ngjashme
Autori: Dina · Lloji: Poezi personale · Tema: jeta personale
Jeta Jeta është lojë, luaje, Jeta është ëndër, ëndërroje, Jeta është gënjeshter, kuptoje, Jeta është thesar, ruaje, jeta është mësim, mësoje, Jeta është sfidë, sfidoje, Jeta është realitet, përballoje, Jeta është lexim,...
Autori: Shqiponja · Lloji: Analize letrare · Tema: Vetmia
Ka gjëra në këtë jetë të cilat nuk mund t'i përkufuzosh me fjalë, nuk do të mjaftonte as një faqe, as një libër, e tillë është jeta. Nëse ti ngrihesh në mëngjes me një motiv atëherë ti po jeton, po merr frymë, po e ndjen dritën e ...
Autori: fjolla thaqi · Lloji: Leter · Tema: LIBRI
libri është shoku më i mirë në jetë i cili na dhuroi dituri dhe na u mbushi trurin me dije e pasuri. ai është m i shternjët se sa thesari, është si burimi i jetës është xhevahiri jonë. më e mirë është dija se sa pasuria, ne nga libri ...
Autori: Ajshe Iljazi · Lloji: Hartim · Tema: Natyra
Shëtitja në natyrë është kënaqësi por edhe me familje të dalësh në piknik të kalosh ditën në një ambient të bukur është mrekulli.Ne për natyrën duhet të kujdesemi shumë ta mbajmë pastër prej mbeturinave.Natyra është një pjes...
Autori: no.name · Lloji: Analize letrare · Tema: nje dite ne natyre
Shëtitja në natyrë është kënaqësi por edhe me familje të dalësh në piknik të kalosh ditën në një ambient të bukur është mrekulli.Ne për natyrën duhet të kujdesemi shumë ta mbajmë pastër prej mbeturinave.Natyra është një pjesë ...
Autori: adela mullalli · Lloji: Poezi personale · Tema: jeta
Erësirë e jetës Kur nata bie e pushton, Heshtja, erësira mbretëron, Kur drita e diellit tradhëton, Jeta për një cast mbaron. Çdo gjë e humb fillin e harron, Se në të vërtetë po jeton. Tr...
Autori: Ildi Alla · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Gruaja ne shoqerine bashkekohore
Të jesh femër do të thotë shumë. Por shumë pak dinë ta vlerësojnë atë! E kosiderojnë si një qënie të dobët, që mund ta ndrydhësh e thyesh lehtë. Para saj vënë bllokadën e rëndomtë e të pashmangshme “Hesht”. Po ku vallë e gj...
Autori: Orgita · Lloji: Poezi lirike · Tema: Libri
Libri është miku më i mirë Ai dëshiron që secili nga ne ta lexojmë me shumë dëshirë Ai është i aftë të shpëtoj jetë Kjo është mëse e vërtetë Libri të mëson Kudo që shkon ,ai të këshillon Ai të edukon Ti zgjeron njoh...
Autori: Sibora Huda · Lloji: Poezi personale · Tema: Personale
Jetë pa titull Çfarë është stresi ? Frikë ? ! Jo, jo ... Stresi është mendim që të ndjek, Ditë e natë mendjen të prek, As në gjumë e ëndërr nuk të le të qetë. Heshtja të mbyt, Stresi të vjen në fyt, Është ankth, Të ...
Autori: Andrea · Lloji: Poezi peizazhi · Tema: peisazhi i agimit
Shikoje këtë ditë ! Se në të është jeta, vetë kuptimi i jetës Në periodën e saj të shkurtër qëndrojnë Të gjitha të vërtetat dhe thelbi ekzistencës sonë: Kënaqësia shpirtrore e rritjes sonë, Madhështia e veprimit dhe përparim...
Autori: Amra Osmani · Lloji: Gjeegjeza · Tema: Gjetja e sakte e Gjegjezave
Qader mbi koke trupin mbi koke A e dini se kush eshte !? Si ora tik e tak nuk nadlet asnje nate po ndaloi sadopak Kujdes nuk kurdiset prape !? Mendje s'ka por të mëson gojë s'ka,me ty flet, ti përditë me të jeton, mik të ngusht...
Autori: Elmedina · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Jeta
Jeta është kopertinë e librit në të cilën bën pjesë jeta dhe vdekja.Ne çdo ditë përballemi me nga një sfidë që mund të nxjerrim mësim nga ajo që kemi kaluar.Nganjëherë ndalemi e mendojmë a thua vallë, pse na duket që jeta është qa ...
Autori: Dori · Lloji: Ese shpjeguese · Tema: Familja
Familja është thesari i jetës tonë! Familja ka gjanat e veta personale. Pa familje nuk ka as edhe jetë. Familja të shton jetën,familja të jep emrin njeri!Një njeri në familjen tonë është së tepermi i çmuar Me një fjalë familja ka ven...
Autori: Fejz Demiri · Lloji: Poezi lirike · Tema: shoqërore
Jeta Jonë Jeta jonë është e bukur Plot me ëmbëlsi Esht e hidhur Zi e më zi Jeta si jeta Duhet të jetojmë Gjërat e vështira T'i përballojmë Gabimet tona ti përmisojmë Për ardhmërinë tonë Të pu...
Komentet e fundit!

Emri: Nela
Email: Ornela@gmail.com
Komenti: Vertet shum e bukur dhe e trishte yes

Emri: Eta
Email: Eta @ gamail.com
Komenti: Bkr prz bravo

Emri: Eta
Email: Eta @ gamail.com
Komenti: Bkr prz bravo

Emri: AJO CIKA
Email: ajo@live.com
Komenti: bravo djalit bravo

Emri: Maria
Email: marku_maria@yahoo.com
Komenti: edhe une jam e mendimit qe kjo poezi eshte shume e bukur te lumte ARMEND me habite vertet me kete poezi bravo suksese!

Emri: xhesika
Email: Jessicamersinllari@hotmail.com
Komenti: si kjo nuk kam pare shum e bukur tlumtShto komentin tend per vepren e mesiperme!

Last name
Emri:
Email:
Komenti:
Pyetje sigurie
Sa eshte shuma e ketyre dy numrave:
1 + 2 =


Copyright © 2011 - 2021 YourLiterary.com | Shqip | Mobile version. All Rights Reserved
Powered by YourLiterary.com