Data e postimit: 2019-12-06 18:31:02
Lexime: 1551
"Udhëzona Në Rrugën E Drejtë"
Lloji: Poezi meditative-filozofike
Tema: "Qëndro në rrugën e drejtë mos bëj asnjëher asnjë mëkat që tët ngeli barr për jetë"
Autori: Hajdar Bafti
Shkolla: Profesioni•Poet
Klasa: Hobi•Krijimtarist
Qyteti: Thumanë
E-mail: HajdarBafti@Gmail.Com


"Udhëzona Në Rrugën E Drejtë"

Allah tlutna na jep forcë
që ti bëjmë ball ,çdo problemi fatkeqesie lufte dhe sfide,
në këtë jetë. Të jemi të zotë


dhe t'ia dijmë vleren çdo gjëje
që kemi , dhe të mundohemi të
fitojmë edhe ato gjërat, që
duamë na jep durim se ne duhet

të dijmë që asgjë stë vjenë kaq lehtë!Na duhet të jemi njerëz të
ditur dhe të mirëkuptueshëm me familjen se ,familja është e

shenjtë .Njerëz të tuatë jemi o
Allah se ti ,na ke dhënë jetë
s'duhet të ofendojmë dhe as
të paragjykojm njëri tjetrin se

nuk është, gjë e drejtë. Jeta
është shumë e shkurtër për qato
duhet me u treguar ,të shpejtë
zoti na jep frymën dhe zoti na e

merr krejtë. Kurr se pasna kuptuar
se asnjëher, s'është vonë për me ndihmu ndonjë të afërt ndonjë në nevojë se dhe ai njeri është ka

shpirtë ka ,zemër  dhe ka jetë. Nganjëher çdo njeriu  i vijnë në mëndje mendimet dhe e bëjnë që të
gabojë dhe, nëse nëse në arsyetimin

e atij'asaj mendonë që ka të drejtë! O Allah na ruaj të
ruhemi na, duaj të të duamë
në çdo aspektë. Nëse jemi në

vështirësi na ,ndihmo të
të besojmë dhe mos të jemi
të frikësuar edhe kur nuk
kemi asnjë shpresë .Allah na

dhuro dritë dhe kur ,çdo gjë
na doket terr e kur jena në
të shtrembt,udhëzona në të ,
drejtë pa hyrë shum thellë .

Koha nuk prejtë gjithmon
duhet me u treguar të matur
dhe mos ,me u marrë me
gjëra të këqia se çdo sekond

që,jetojmë në këtë botë është i
shenjtë .Dhe nëse jemi të tramatizuar bëj që të bëhemi të
vetëdijshëm ,dhe të kuptojmë

çdo gjë që ne bëjmë kur veprojm
dita bëhet natë ,kur nuk guxojmë
errësira tejkalon kufijtë kur nuk besojmë. "Zot Udhëzona Në Rrugën E Drejtë Pa U Bërë Vonë"

Vepra te ngjashme
Autori: Nedreta Fetahi · Lloji: Ese filozofike · Tema: Jeta
Të gjithë të vërtetat kuptohen,por e vërteta e jetës është një enigmë e vërtetë.Është fakt se së pari duhet ta kalosh erësirën për ta parë dritën,duhet ta provosh të hidhurën për ta kuptuar të ëmblën,duhet të lëndohesh për ta ...
Autori: HAJDAR BAFTI · Lloji: Poezi personale · Tema: "Beso guxo jeto fito"
......."Me jetu"........ Nganjëher , mendon që je në ëndërr dhe rruga më e drejt , të duket  me vdek por e ke gabim se me jetu , ësht rruga më e shenjtë . Dhe nëse ke gabu edhe përsëritë , gjërat që bëjn tjert: Epo mos har...
Autori: HAJDAR BAFTI · Lloji: Poezi personale · Tema: "Beso guxo jeto fito"
......."Me jetu"........ Nganjëher , mendon që je në ëndërr dhe rruga më e drejt , të duket  me vdek por e ke gabim se me jetu , ësht rruga më e shenjtë . Dhe nëse ke gabu edhe përsëritë , gjërat që bëjn tjert: Epo mos har...
Autori: Elmedina · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Jeta
Jeta është kopertinë e librit në të cilën bën pjesë jeta dhe vdekja.Ne çdo ditë përballemi me nga një sfidë që mund të nxjerrim mësim nga ajo që kemi kaluar.Nganjëherë ndalemi e mendojmë a thua vallë, pse na duket që jeta është qa ...
Autori: Armando Lekaj · Lloji: Ese krahasuese · Tema: Drejtësia
Drejtësia është rruga, e vërteta dhe jeta. Është personifikimi i të duhures që lind në hapsirë e kohë dhe që kurr nuk vdes, për tu kthyer kështu në një nga themelet e jetës njerëzore. Gjendemi, pra, para një të vërtete të madhe që q...
Autori: Elmedina Deda · Lloji: Ese argumentuese · Tema: Shprehu
E sot po e filloj me një shkrim të ri dhe shpresoj se do mund ta gjeni veten në këtë tekst. Mund të ju ket ndodhur ndonjëherë,të përballeni me ndonjë person e të thoni me vete: "unë jam zero në krahasim me atë?"E të mendoni se ai apo ajo...
Autori: Hajdar Bafti · Lloji: Poezi meditative-filozofike · Tema: Jeta
........"E verteta"....... Jeta ësht me shum kthesa, duhet të dish se nga të ecësh ,e të rrish.. . Gjithmon në senet, e drejta....Shkolla të mëson, dijen.. Rruga të mëson, me vepra...Duhet të dish se çësht, jeta...E gjithmon...
Autori: Hajdar Bafti · Lloji: Poezi meditative-filozofike · Tema: !
Në mundsh të shikosh natën, Dhe kur je i zhytyr ,në errësirë Vendi është pa dritë dhe nuk, Ka as qirirë, edhe hëna lartë Në qiellë nuk është se po bjen, Shumë shi ngado ,që do të shikosh Ti vetëm shikonë errësirë se po,...
Autori: Enny · Lloji: Ese pershkruese · Tema: Jeta
Jeta është motivi më primar i të gjithave thesareve që një qenie njerëzore ka.Teksa mendoj për rrugëtimin tim në këtë botë,më lind gjatë gjithë kohës në mendjen time të përgjithësoj dhe e thënë në mënyre të përgjithëshme,gjith...
Autori: HAJDAR BAFTI · Lloji: Poezi personale · Tema: !
JETA RRUGËTIMI TEK E VËRTETA" Qtash kohërat kan marr ,1 rrug pa kthim sot ësht koha me ec përpara me pas guxim , e asnjëher sduhet me u dorëzu e mos me të  lën me, të mposht  vetmin. Kohërat fillojn ,edhe ndryshojn si një udhë kalimtar...
Autori: HAJDAR BAFTI · Lloji: Poezi personale · Tema: !
JETA RRUGËTIMI TEK E VËRTETA" Qtash kohërat kan marr ,1 rrug pa kthim sot ësht koha me ec përpara me pas guxim , e asnjëher sduhet me u dorëzu e mos me të  lën me, të mposht  vetmin. Kohërat fillojn ,edhe ndryshojn si një udhë kalimtar...
Autori: Hajdar Bafti · Lloji: Poezi meditative-filozofike · Tema: !
Mos i merr gjërat me frikë, Edhe kur ti, gabo të gabosh Është njerëzore një gabim i, Falet çdo, njeriu por kur ti Perseri me te njejtin gjë ti, Vepron mos harro ,se personin Tjetër e, lëndo.2-Shaka bëjnë Një të vërtet gjithmon ...
Autori: Hajdar Bafti · Lloji: Poezi meditative-filozofike · Tema: "JETA VAZHDO UN JETOJ TI JETO"
Mos u merzit dhe kur gabo, Në ktë botë kemi me, u perballur Me miliarda sfida ndaj mos u, Trishto, at her kur mendon se Nuk mundesh të ,ecesh shpreso Nuk është e lehtë udha e, jetes jeto! Gjithsecili do të tregoje ,vlerat e tij Dhe dij...
Autori: Elidona Duraku · Lloji: Tekst pershkrues · Tema: Ai njeri qe i ben te lehta gjerat e veshtira!
Arsimi konsiderohet si arma më e fuqishme e jetës për të fituar fitore dhe sukses. Kjo përgjegjësi e madhe dhe punë u jepet mësuesve për të ushqyer dhe formuar jetën e të rinjve dhe të ardhmen e vendit të tyre. Mësuesi luan një rol të mad...
Komentet e fundit!Shto komentin tend per vepren e mesiperme!

Last name
Emri:
Email:
Komenti:
Pyetje sigurie
Sa eshte shuma e ketyre dy numrave:
1 + 2 =


Copyright © 2011 - 2021 YourLiterary.com | Shqip | Mobile version. All Rights Reserved
Powered by YourLiterary.com